https://www.facebook.com/merlettekondiitrikunst/

Kui sa veel Merlettet ei tea, siis on tagumine aeg teada saada, et Tartus, Tungla tĂ€naval, pisikesel tĂ€naval elab ja kĂŒpsetab tĂ”eliste maiasmokkade unistusi, tĂ”eliselt suussulavaks naudinguks ja vahepalaks, mis meelelt/ keelelt kergelt ei kao.

RÀÀkimata sellest, et tegija Merlette on ĂŒks vahva naine, kes kĂŒpsetab imelisi kĂŒpsetisi, kuid kui on koolivaheaeg on ta pĂŒhendunud hoopis sellele, et aeg saaks sisustatud lastega/lastele. Minu suurim respekt ja lugupidamine!

TĂ€naseks sĂ”brapĂ€evaks, pakkusid mulle huvi “tuuleoad” ja huvi pĂ€rast, soovisin proovida tĂ€idisega ja tĂ€idiseta. Hea oli, et mul neid paras ports karbis oli, sest mĂ”tlesin, et kodus lĂ€heb löömaks, kes viimase tĂŒki krabab ja endale saab.

Aga me jÔudsime veel teha kuuma tee, ja karbid kaenlasse kahmata ja jÀrve ÀÀrde jalutada.

Teate, seda tunnet kus vesi vuliseb ja pĂ€ike paitab pead, nagu kevad….siis kahmad oma kallid kaenlasse ja ampsad ampsu, suussulavast, pisut hapukast maiusest, ning jĂ€rsku

pisut jahedast ja tuulisest SaadjĂ€rve kaldast, sai hoopis pagaritoodete ja kĂŒpsetiste meka – paradiis, minu meelest lausa Pariis.

Pealt pÀrlsuhkruga on chouquettes ehk suhkru-tuuleoad.

KrÔbekattega (craquelin) profitroolide sees on granadilli-yuzu vÔie ning mascarpone-laimivaht.

Killuke unistust. Ja vĂ€ga sobiv ĂŒllatus 😀 Head sĂ”brapĂ€eva!

Autor

Kirjuta kommentaar