Mõni päev on kohe selline, kus tuleb pähe mingi idee ja sul pole muud, kui pliiatsiga mõte suvalisele paberile üles kirjutada ja poodi koostisosasid ostma tormama minema. Kui võtad kampa ka lapsed ja ütled, mis mõte sul tuli – naasete mitmete tarvikutega, mida algses nimekirjas isegi polnud. Ja vahel võib juhtuda, et need mis olid, need ka poodi jäid.

Igatahes, meil täna oli kanapäev. Meie pere lemmikuks on paneeritud kana riivsaias ja munas. Vahel muidugi on tore, olla laisk ja minna hoopis Juulamõisa külakohvikusse kananagitsatega maiustama AGA kodused on öelnud, et vahel on kodutoit ikka see üle kõige ja mis seal salata odavam ka. Niisiis meie menüüs oli algselt ahjukana fooliumis koos paprika, küüslaugu, sibula ja ananassiga. Aga valmis sai lõpuks paneeritud kana, fooliumi kana ja kana samade koostisainetega aga ilma fooliumita. Kõrvale tegime fooliumis/ fooliumita kauboi kartuleid ja kastmeks külm tartar kaste ( ilmselgelt Juulamõisa kohviku mõju) ja tavaline kurgi-tomati hapukoore kaste. Ja kuna sel päeval on juba kanapäev, siis õhtuks sai teise käiguna valmistatud ka kana-ananassi seljanka supp, mis eriti meesperele hüvva peale läks.

Kooskokkamise võlu on igatahes see, et kõik süüakse ära. Vaieldamatult. Ja see ongi hea tiimitöö tunnustuseks kui kõigile maitseb toit ühtemoodi hää.

Autor

Kirjuta kommentaar