Mõni aeg tagasi, oleks ma rutanud oma sõnu seletama, või püüdnud mõista, kes jälle, mida kellele ütles. Tänapäevaks olen aru saanud, et ega need ütlejad või omavahel, teisi taga rääkides, ei saa oma teguviisist aru ka siis, kui nad ise sellise käitumise ohvriks langevad.

Alles siin oli olukord, kus mu sõber Sosin ( eespool kusagil nn Sosistaja) ja teine sõber GL, olid omavahel tülis. Ja mina pidin kuulama, kuidas Sosin rääkis koguaeg GL taga. Pidasin GL sõbraks, ja ei rääkinud temast midagi. GL kaebas oma emale meie sosistamise peale ja meie vanemad rääkisid omavahel.

Nüüd siis on GL ja Sosin jälle ära leppinud ja nüüd, ükspäev, ütles Sosin mulle, et GL räägib mind taga, ühelnõul olevat nad selles, et mina räägin koolis toimuvat vanematele. Ma ei hakanud, neile ütlema, et vähemalt ma ei torma, iga asja pärast sotsiaalpedagoogi ukse taha kaebama. Aga, GL oli Sosina väitel öelnud, et näen seelikus välja nagu vanamutt.

Ja Sosin oli öelnud midagi sellist, et mina sunnin teda olema minu sõber. Haaha väga naljakas. 😂 mul on mu omad sõbrad ja sellist sõpra, nagu Sosin, ma küll endale ei soovi, kes, nagu tuulelipp…

See, koolikiusu teema on vist aegumatu ja see ei saa kunagi otsa. Aga ma võin, endale kindlaks jääda, et koolis käin õppimas, nalja tegemise koht on mujal ja piisab kui sõpru ja mõttekaaslasi leiab teistest klassidest ka.

See koolikiusu wärk on sundinud meid, energiat rakendama ka mujal valdkondades, näiteks suhtlemine, kokandus, uurivat ajakirjandust, artiklite koostamine, ratsasport, noorteleht, reklaampildid, seelikud, mida iga üks endale lubada, ei saa.

Kujutan ette, et inimeste kadedusel pole piire, eriti raske on seda raamidesse suruda, neil, kes on võib olla pere ainsamad lapsed ja kes saavad võib olla vähem, vanematega koos asju teha ja aega koos veeta, kui meie viiekesi. Meil on see tugevus, et meie hindame koosolemise rõõmu, soojust ja elamust ning rahu, rohkem kui asju, ja meile pole oluline, kas sinu pluus on teise ringi kaup, või viimane mood.

Nii, et mind enam see “kesmidakus ja kellele ütles.“, väga ei huvitagi.

Maailm on põnevaid elamusi ja kogemusi ja teisi lahedaid inimesi täis.

Nii, et…oleme teadlikud ja püüame positiivset nooti.😊Talvel ei ole midagi mõnusamat, kui end sooja tee, mandariinide, piparkookide ning humoorikate jõulufilmide saatel pleedi sisse kerasse tõmmata ning lihtsalt nautida ümbritsevat kodu soojust ja positiivseid emotsioone.

Või teeme, kõik koos pannkooke…